maandag 4 juli 2011

Farel College exposeert in De Tussenruimte

Dat de Tussenruimte een heel veelzijdige hal is bewijst zich steeds vaker. Sinds de "ontdekking" van de leegstaande hal werd deze gebruikt voor het winterkwartier (zie ook http://www.winterkwartier.nl/), en vervolgens werd het de locatie van Verkeerstuin Amersfoort. Ondertussen worden er niet alleen de verkeersregels geleerd, maar is het ook een gewilde locatie voor verjaardagspartijen met het thema verkeer.

Zelfs de vorige buurtbudget-verkiezingsavond van het Soesterkwartier vond plaats in De Tussenruimte.

Afgelopen donderdag maakte De Tussenruimte haar debut als tentoonstellingsruimte. Het Farel College hield hier de expositie van de eindexamenkandidaten. Miranda Simon, docent beeldende vakken, vertelde dat ze  op zoek waren naar een geschikte locatie, en dat het een beetje "via via" ging. Ze toonden zich erg tevreden met de ruimte.
En ze hebben er inderdaad een echte expositie van gemaakt. In de hoek zat zelfs een complete band te spelen. Om het wat breder te houden waren de kunstwerken van de eindexamenkandidaten aangevuld met de werken van jongere leerlingen. Onder andere waren handgemaakte tassen tentoongesteld. De leerlingen hebben eerst steekjes geoefent, vertelde Miranda. En daarna gingen zij volgens een zelfgekozen thema aan de slag.

Verder waren er ook tekeningen, driedimensionale kunstwerken en multimedia-kunst. Boxen waren ingericht naar het thema "Film". Alles was heel kreatief uitgewerkt en sommige van de werken zijn van verrassend hoge kwaliteit. Al met al een geslaagde Tentoonstelling.Geen opmerkingen:

Een reactie posten