zaterdag 9 april 2011

Verkeerstuin Amersfoort officieel geopend

Als dit geen succesvol weekend is voor onze collega's van de Verkeerstuin, dan weten we het niet: op vrijdag 8 april 2011 eindigde Jeroen Osendarp van Verkeerstuin Amersfoort bij de buurtbudgetverkiezing op de eerste plaats. Een dag later kwam dan het grote moment waar de vrijwilligers van de Verkeerstuin al maanden intens naar toe hebben geleefd (en gewerkt): de Verkeestuin werd officieel geopend.


Jeroen verteld hoe de verkeerstuin tot stand kwam

Een kleine 50 belangstellenden waren aanwezig. Daaronder ook wijkagent van der Kooi, die in uniform met zijn dienstwagen aanwezig was.

Wethouder Barendregt, ook genoemd "De Twitterkoningin",
hier aan het twitteren over de Verkeerstuin
Wethouder Mirjam Barendrecht naam de taak op zich om de openingshandeling te verrichten. Geen sinecure, zo bleek, want lintjesknippen en dergelijke... daar doen ze in de verkeerstuin niet aan. Nee, Wethouder Barendrecht mocht plaats nemen in een grote skelter met aanhangwagen om haar rijexamen nog een keer dunnetjes over te doen.

"Waar moet ik nu heen?"
Het was blijkbaar niet zo gemakkelijk als men zou denken, want prompt stapelde zij fout op fout: door rood rijden, verkeersborden over het hoofd zien... Ook het achteruit inparkeren lukte alleen door kordate hulp uit het publiek. Gelukkig waren de heren van de Verkeerstuin op deze openingsdag niet zo streng, en mocht zij toch als eerste het Verkeerstuin-Rijbewijs in ontvangst nemen. De wethouder toverde vervolgens een fles "Cars -kinderchampagne" uit de tas. Alle kinderen mochten komen proosten, en het feest kon beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten